Bugun...


SADIK ÇELİK

facebook-paylas
İş Sağlığı ve Güvenliği
Tarih: 18-02-2019 12:16:00 Güncelleme: 18-02-2019 12:16:00


 

İş Sağlığı ve Güvenliği insanın değerli olduğunu düşünen her şirket için çok önemli bir konudur. Gelişmişlik ile iş kazaları baktığımızda  ters orantılıdır, geri kalmış ülkelerde kaza oranları oldukça yüksektir. Bu konu ile ilgili Türkiye daha  emekleme aşamasında olduğu için  önemli eksiklikler bulunmaktadır. Mevcut durumumuzu görmemizi sağlayacak ve gerekli aksiyonları almamızda yol gösterici olacak  kaza istatistiklerini  bile tam anlamıyla tutulamamaktadır.

Dünya bu sistemleri çok önceden kurmuş ve sürdürmekte Türkiye ise özellikle 2012 ‘ den beri zorunluluklar ile İş Sağlığı ve Güvenliğiyle ilgili yeni uygulamalar yapmaktadır.İş Sağlığı ve Güvenliği her mesleğe göre değişkenlik gösteren ve yaşayan  an be an değişen bir olgudur. Bir binanın dış cephesinde çalışan işçinin bulunduğu risk ile gemi sektöründe çalışan işçinin maruz kalabileceği riskler ya da bir ofis çalışanının riskleri tamamen birbirinden farklıdır.

İş Sağlığı ve Güvenliği konusu iş kazaları yaşamamak ve insanı değerli kılmak için Türkiye'de çok önemli ve üzerinde durulması gereken bir konudur, yeni yeni önemsenmeye başlamış ve çok güzel pek çok yasal ve özel sektörde çalışmalar başlamıştır.

 

İş sağlığı ve güvenliği şirketleri için ilk bakıldığında maddi külfet getiren bir olgudur. Daha olmamış ama olma ihtimali olan şeyler için işverenden yüklü yatırımlar yapmasını istiyoruz  tabii ki bu iş güvenliği kültürünün yeni oluştuğu ülkemizde denetim eksikliklerini de düşünüldüğünde  işveren iknaları pekte kolay olmamaktadır.

İş sağlığı ve güvenliği devlet, işveren ve çalışandan oluşan üçlü bir saç ayağı gibi gözükse de bana göre  burada kilit faktör  çalışandır. Maalesef yaptığımız çalışmalarda “bana bir şey olmaz” düşünce yapısında ön yargılı o kadar çok insan görüyoruz ki bunların ön yargılarını ve çalışma alışkanlıklarını da değiştirmekte sahada çalışan biz uzmanların en büyük problemidir.

Sizi görünce koruyucu donanımı takan siz yokken çıkaran sanki bunu kendi için değil sizin için yapan o kadar çok çalışan var ki, herhalde sahada çalışan ve iş güvenliği ile ilgilen her yetkilinin en büyük problemi bu tip çalışanlara bilinç ve kültür oluşturmaktadır.

İşletmeler iş yeri hekimliği veya iş güvenliği uzmanlığı hizmetlerini her ikisini yada sadece birini Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi (OSGB)'lerden temin edebilmekte bizde Keyveni olarak bünyemizde işyeri hekimi ve iş güvenliği uzmanları istihdam ediyoruz.

İş sağlığı ve güvenliği kültürünü çalışma ortamlarımızda oluşturmak, güvenli çalışma ortamları yaratmak, uygulamak ve  kalıcı hale getirmek için Keyveni  olarak çeşitli çalışmalar yapmaktayız. Risk değerlendirmeleri, Güvenlik kurulu çalışmaları, İş Sağlığı ve Güvenliği  eğitimleri, İş kazaları ve ramak kala olayların analizleri gibi çeşitli çalışmalar yapmaktayız.

Hizmet sektörü olduğumuz için hem fabrikamız hem de pek çok projemiz 7/24 hizmet vermekte bu nedenle çalışma ortamındaki riskleri belirlemek, ortadan kaldırmak, çalışan eğitimleri ve sağlık taramaları  ilk önceliğimizdir.

Biz, Keyveni ailesi olarak  Müşterilerimiz için ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemini, İnsan Sağlığı için       ISO 22000 / HACCP         Gıda Güvenlik Yönetim Sistemini, Çalışanlarımız için OHSAS -18001   İş Sağlığı ve Güvenliği Sistemini, Çevremiz  için ISO 14001      Çevre Yönetim Sistemini, Memnuniyetiniz için       ISO 10002            Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemini  uygulanmaktayız.



Bu yazı 4883 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Henüz anket oluşturulmamış.
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI