Bugun...



FİYATLARI İNDİRİN

Döviz kurundaki tarihi düşüşün ardından vatandaş dolar artışını işaret edip zam üstüne zam uygulayan marketlerden fiyat indirimi talep etti.

facebook-paylas
Tarih: 27-12-2021 10:03

FİYATLARI İNDİRİN

Bu talebin ardından TSO Başkanı Eken, ‘Fiyat indirin’ öneresi yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan destek paketi açıkladı. TL değer kazındı döviz kurunda ise sert düşüş yaşandı. Bu gelişmelerin ardından gözler üretici ve esnafa çevrildi. Döviz kurundaki tarihi düşüş birlikte yapılan zamların geri alınmasını bekleyen vatandaşa TSO Başkanı Eken’den destek niteliğinde açıklama gelirken, SESOB Başkanı Beşir Köksal, “Görüşme yapacağız ama şu an için fiyatların düşeceğini tahmin etmiyorum” dedi.

Konuyla ilgili gazetemize özel açıklama yapan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken, “Döviz yükselince füze gibi fiyatlarını yükselten ham maddeciler hadi şimdi sıra sizde. Aynı hızla düşüş bekliyoruz. Demir-çelik ürünleri başta olmak üzere tüm üyelerimizin, imalatçılarımızın, ihtiyacı olan ürünlerin normale dönerek karşılanmasını bekliyoruz. Gün birlik ve beraberlik günü. Demir-çelik ürünleri olsun diğer malzemeler olsun fiyatların düşeceğine inancımız tamdır. Oda olarak bu anlamda da bakanlığımız ve hükümetimize gerekli girişimleri yaptığımızı söyleyebiliriz. Ticaret Odası olarak günlük piyasayı takip ediyoruz. Piyasa yükseldiğinde niye bu kadar yükseliyor diye takip ettiysek şimdi de düştüğü için ürünleri takip ediyoruz. Cumhurbaşkanımıza faizler düştüğü için teşekkür ediyoruz ve daha da düşmesini bekliyoruz. Ama bu esnada da imalatçı firmalar özellikle hammadde üreten firmalarında dolar yükseldiğinde aynı gün dolar bazlı daha fazla yükselme yapmasıyla şimdi de dolara bazlı düşme bekliyoruz. Petrolünden tutalım da gıda ürünlerine ve özellikle sanayicilerimizin kullandığı hammaddeler için düşmesini bekliyoruz. Düşmesi için de gerekli girişimlerde bulunuyoruz” dedi. /Murat Nedim Bozkurt




Bu haber 144 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Henüz anket oluşturulmamış.
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI