Bugun...



Divriği ve Sivas ‘tan bir Mehmet Nebi Kaya Geçti

İlçemizde bir çok imza atan Sivas Valisi Sayın Salih Ayhan’ın Sivas Özel İdare Genel Sekreterliği ve Vali Yardımcılığı görevine atanmasıyla 191 gün Kangal Kaymakamının vekaletiyle yürütülen Divriği Kaymakamlığı’na Kars Selim ilçesi Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya atanmıştı.

facebook-paylas
Tarih: 19-07-2020 12:10

Divriği ve Sivas ‘tan bir Mehmet Nebi Kaya Geçti

13 Eylül 2012 Pazartesi günü ilçemiz kaymakamlığı görevine başlayan Mehmet Nebi Kaya Divriği Kaymakamlığı görevinde kaldığı günden Sivas İl Özel İdaresi görevine atandığı  31 Ekim 2016 tarihine  kadar 4 yıl içerisinde ilçemizde gitmediği köy ve mezra kalmadı.

Her yıl yapılan Köylere Hizmet Götürme Birliği ve KÖYDES programlarını bizzat hizmet yapılacak köy ve mezrada yerinde gördükten sonra yapar ve hizmetin bitiminde yine yerinde ekibiyle birlikte gördükten sonra yapıcı firmaya kesin kabul belgesini onaylardı.

Sivas Özel İdare Genel Sekreterliği görevini de yürüten Mehmet Nebi Kaya’nın kendi isteği ile İstanbul Şile İlçesi Kaymakamlığı’na atanmasını Kaya ailesi adına sevinç;  kendi adıma Sivas değerli bir hizmet adamını kaybettiği için üzüntü ile öğrendim.

Kaya ailesinin Divriği sevgisinin işte belgesi:

2017’de Sivas’ta dünyaya gelen üçüncü yavrularına verdikleri isim.

“ Melike Hüma”

Divriği’de göreve başladığınızda ayağınız uğur gelmişti.

Merhum Sadık Özgür tarafından yaptırılan T.C Sağlık Bakanlığı Sadık Özgür Devlet Hastanesi açılmış Divriği modern bir sağlık kuruluşuna kavuşmuştu.

Mehmet Nebi Kaya’nın değerli eşi Zeynep Kaya’nın da Divriği Kadınlar Derneğini kurması, Divriğili kadınların üretime yönelik çalışmalarında önderlik yapmasını da saygıyla anacağız.

 Mehmet Nebi Kaya’nın  ekibiyle birlikte Divriği ve Sivas’a yaptığı hizmetleri 1945 den 2020 ye not defterimdeki iz bırakanlar bölümünde yayımlayacağım.

  Sayın Mehmet Nebi Kaya görevinizde basamak basamak yükseleceğinize inanıyorum.

Yolunuz açık olsun gerçek dost…        (A. Hayber BOZKURT)

                                              

 




Bu haber 206 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Henüz anket oluşturulmamış.
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI